RC Modely

Stránky věnované rádiem řízeným modelům letadel

Mega Cup Brno 4.6.-5.6.2005

Ve dnech 4.-5.6.2005 proběhl Mega Cup v Brně-Medlánkách. Jedná se o setkání elektroletců. Bohužel v sobotu nepřálo počasí, stejně jako minulý rok, ale v neděli se ukázalo i sluníčko, jen občas trochu víc fouklo.

Předvedeno bylo velké množství modelů velkých i malých. Stejně jako minulý rok byl středem pozornosti Dornier Do 335 (obr.1) s jedním tažným a druhým tlačným motorem. Létal velmi dobře. Další model (obr.2) patří E. Sokolovskému, který patří ke stálicím Mega Cupu.
Firma Alfa model (obr.3) nechyběla ani tento rok. T.Alfery se synem opět předvedli precisní výkon a jejich modely bylo možné na obloze vidět několikrát.

Kolegové modeláři ze zahraničí, Jurgen Bestenlehner a Martin Holler, měli depo bylo plné modelů, v němž nemohl chybět model s delta křídlem a s pohonem turbínou (obr.4). Mezi ty největší se řadil model (obr.5) o hmotnosti 5kg.
Model dvojplošníku Nieuport 28 (obr.6) o rozpětí 2m a hmotnosti 4350g budil také velkou pozornost u diváků.

Na obr.7 je zachyceno přistání historického modelu, který ve větru opravdu bojoval.
Účastníků se opravdu sešlo dost jak ukazuje skupinová fotografie (obr.8 a 10).
Pro zpestření programu organizátor uspořádal soutěž pro děti v létání s házedlem na čas. Létalo se na pět pokusů a nejhorší čas se smazal a zbývající časy se sečetly. Této soutěže se zúčastnila i moje dcera a obsadila pěkné třetí místo (obr.9).

01
02
03
04
05
06
07
08
09
10